Nieuws

Energietoeslag

Energietoeslag per 1 februari 2023

Als gevolg van de onverwacht hoge en deels zeer volatiele energieprijzen, heeft de Europese glasindustrie begin 2022 een energieheffing voor glas ingevoerd. De glasverwerkende industrie en glashandels hebben deze heffing, als een energietoeslag vanaf april 2022 dienovereenkomstig aan u moeten doorberekenen.

Vanaf 1 januari 2023 hebben de basisglasleveranciers de huidige en bestaande energieheffing op een niveau van 120-130 €/MWh bevroren en in hun, vanaf januari geldende, verkoopprijzen opgenomen. Het nieuwe tarief is nu geldig tot een maximumwaarde van 150 €/MWh. Het gevolg van deze nieuwe regeling is dat halffabrikaten aanzienlijk duurder worden, maar daar staat een veel grotere plannings- en rekenzekerheid tegenover omdat maandelijkse schommelingen veelal worden voorkomen.

Wij, als zijnde uw glasleverancier, zijn genoodzaakt op deze nieuwe maatregel te anticiperen. Wij gaan daarom het voorbeeld van de glasindustrie volgen en de energietoeslag vanaf 1 februari 2023 (orderontvangst) op het niveau van 0,258€/kg bevriezen.

Voordeel van deze nieuwe benadering is o.a. meer stabiliteit in de basisprijzen van het glas wat organisatorisch voor ons, maar ook voor u, minder inspanningen vereist en meer zekerheid geeft voor prijsopgaves.

De ontwikkelingen voor het jaar 2023 zijn echter nog steeds moeilijk te voorspellen. Indien de maandgemiddelde Nederlandse TTF-gasprijs van voorgaande maand onverhoopt de vastgestelde grens van 150 €/MWh overschrijdt, dan behouden wij ons uitdrukkelijk het recht voor, de energietoeslag conform onderstaande tabel aan te passen.

Download gratis whitepaper Glasfeiten

Vraag het je Glasadviseur!

Zijn er speciale duurzaamheidseisen aan een project verbonden? Wil je weten met welke specificaties en reglementen rekening gehouden moeten worden bij het plaatsen van veiligheidsglas, doorvalveiligheidsglas of brandwerendglas? Stolker Glas is je glasadviseur. Aan een project of klant koppelen we de adviseur met juiste specialistische kennis. Op onze vakkennis kun je blindelings vertrouwen, maar sparren tot in alle details is ook prima. De mensen van Stolker Glas zijn dienstverleners in hart en nieren. Het gaat er niet om wat je vraagt, maar dat je vraagt. We doen er alles aan om je écht goed te helpen.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze glasadviseurs:

Daarom Stolker Glas

One Stop Shopping
Snelle levering
Innovatie
Vakkennis
Landelijk

Mis het niet! Glasnieuws en -innovaties

Wil je geen nieuws meer missen op het gebied van glasinnovaties, vakkennis en cursussen of bijscholing op het gebied van glas? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.