Nieuws

Woning verduurzamen? Vraag de ISDE-subsidie aan!

Ben jij eigenaar van een koopwoning? En ben je van plan deze woning te verduurzamen? Dan kun je als woningeigenaar subsidie aanvragen bij de overheid. We hebben het hier over de ISDE-subsidie. Met deze subsidie wordt duurzame energieopwekking en het terugdringen gas- en elektriciteitsverbruik gestimuleerd. De subsidie biedt je de mogelijkheid om je woning op een lucratieve manier te verduurzamen. Wist je dat Stolker Glas producten ook onder deze subsidie vallen? Als dé meest innovatieve glasproducent zijn de mogelijkheden van Stolker Glas eindeloos!

ISDE-subsidie voor meer particulieren toegankelijk vanaf 2023

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, daar staat ISDE voor. Deze subsidie ondersteunt huiseigenaren financieel bij het nemen van duurzame maatregelen om energie te besparen. Voor de subsidie, die tot 2030 doorloopt, komt er jaarlijks een nieuw budget beschikbaar. In 2023 is er in totaal €350 miljoen beschikbaar. En dat niet alleen. Het is namelijk voor het eerst mogelijk om voor slechts 1 isolatiemaatregel de ISDE aan te vragen, mits deze maatregel na 1 april 2022 is genomen. De termijn waarin een aanvraag moet worden ingediend, is verlengd naar 24 maanden (in plaats van de eerdere 12 maanden). Dit maakt de ISDE-subsidie vanaf 2023 voor meer particulieren bereikbaar.

Voordelig investeren in de verduurzaming van je woning

De ISDE-subsidie is een tegemoetkoming bij de aankoop van duurzame producten. Denk hierbij aan zonneboilers en warmtepompen. Zo kan je dus voordelig investeren in zonneboilers, een elektrische kookvoorziening, (hybride) warmtepompen, aansluitingen op een warmtenet maar ook allerlei energiebesparende isolatiemaatregelen. Dubbelglas of triple glas met of zonder InBlindz®, kozijnpanelen- of deurisolatie is daar een voorbeeld van. Met ISDE kun je glas, kozijnpanelen of deuren in de bestaande thermische schil vervangen. Stolker Glas kan je hierin passend advies geven én de geschikte producten bieden.

Wat zijn de voorwaarden?
Weet jij al precies waar je in wilt investeren ter verduurzaming van je woning? En voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kun je de subsidie aanvragen. De voorwaarden zijn:

– Je kunt een bewijs van aanschaf en betaling overleggen;
– Je kunt aantonen dat een deskundige installateur het apparaat geïnstalleerd heeft;
– Je mag het apparaat/product niet binnen een jaar na de beslissing over de subsidie verwijderen.

De producten en service van Stolker Glas
Bijna alle producten van Stolker Glas vallen onder de ISDE-subsidie. Dus ook een groot deel van de producten van Monuglas® en InBlindz® vallen onder deze subsidie. Deze zijn opgenomen in de database van RVO. Het gaat om de volgende productgroepen: Stolker Neutral (3S), Stolker Neutral Solar (3S). Naast de factuur met daarop de juiste productomschrijving, kan Stolker Glas aanvullend een Prestatieverklaring (ook wel Declaration of Performance genoemd) aanleveren. Aan de hand van onderstaande meldcodes kun je vervolgens subsidie aanvragen voor deze producten.

De meldcodes zijn:

Meldcodes ISDE-subsidie1
Meldcodes ISDE-subsidie2

Deze meldcodes zijn terug te vinden op www.rvo.nl.

Zo ben je weer een stapje dichter bij de verduurzaming van je woning! Op de website van de RVO kan je de subsidie eenvoudig aanvragen.

Bij vragen of moeilijkheden helpen we je graag verder. Je kunt altijd contact met ons opnemen via 030 28 55 400 (Nieuwegein) of 0318 64 12 14 (Ede).

Download gratis whitepaper Glasfeiten

Vraag het je Glasadviseur!

Zijn er speciale duurzaamheidseisen aan een project verbonden? Wil je weten met welke specificaties en reglementen rekening gehouden moeten worden bij het plaatsen van veiligheidsglas, doorvalveiligheidsglas of brandwerendglas? Stolker Glas is je glasadviseur. Aan een project of klant koppelen we de adviseur met juiste specialistische kennis. Op onze vakkennis kun je blindelings vertrouwen, maar sparren tot in alle details is ook prima. De mensen van Stolker Glas zijn dienstverleners in hart en nieren. Het gaat er niet om wat je vraagt, maar dat je vraagt. We doen er alles aan om je écht goed te helpen.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze glasadviseurs:

Daarom Stolker Glas

One Stop Shopping
Snelle levering
Innovatie
Vakkennis
Landelijk

Mis het niet! Glasnieuws en -innovaties

Wil je geen nieuws meer missen op het gebied van glasinnovaties, vakkennis en cursussen of bijscholing op het gebied van glas? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.